Ofte stillede Spørgsmål

Vi har herunder samlet en lille oversigt over de spørgsmål vi plejer at få inden vores kurser... Bliver du ikke klogere ved at læse der, så kontakt os endelig.

 

Er Kitesurfing svært at lære?
Nej, det er absolut en sportsgren til der kan læres af langt de fleste af begge køn og i alle aldre.
Dog kræver det en portion basisviden, nogle teknikker og noget generel øvelse og træning førend man mestrer det.
Til gengæld er udviklingen fantastisk hurtig, når man først er kommet i gang, man lærer nyt hver eneste gang man kommer ud.
Er Kitesurfing farligt?
Det kan det være… Men under fornuftige og sikre omstændigheder, så nej.
F.eks. Mountainbiking, Klatring, Skiløb og kajakroning kan også være farligt, hvis man ikke tænker sig om.
Man leger med naturens kræfter og elementer, som man skal have respekt for, men som også er så fascinerende at kunne tøjle.

Din Instruktør vil gøre dig tryg ved udstyret, og vil instruere dig i at håndtere eventuelle kritiske scenarier.
Skal jeg være i god form for at lære at kitesurfe?
Du kan komme som du er… Kitesurfing kræver ikke store muskler, eller stærke arme. :)
Men som med alt andet sport kommer du til at bruge din krop, så naturligvis vil god form være en fordel, men ikke et krav.
Er et kursus i Kitesurfing nødvendigt?
Nææh, men det er et kørekort heller ikke for at kunne sætte sig i en bil og køre, eller et dykkercertifikat for at kunne dykke.

Man har med store naturkræfter at gøre, så for at man kan færdes sikkert med udstyret og ikke være til fare for sig selv eller andre, så vil vi til enhver tid anbefale et kursus – uanset om det så ender med at blive over flere dage, eller blot et par timer.
Hvordan booker jeg et kursus?
Du kontakter os på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , eller på  +45 40319393 / +45 31225770.
Kan vi booke kursus på en bestemt dag?
Ja og nej… :) – vi kan sætte en foreløbig dato, såfremt vi har instruktører ledige, men ALT afhænger af vinden, og vi gennemfører ikke vores kurser, hvis der ikke er ordentlige forhold.

Du/I vil få besked 2-3 dage før, om det er muligt at gennemføre på den valgte dag – og en endelig bekræftet booking senest 24 timer før kursus-start.
Hvor kan undervisningen foregå?
Vi underviser primært i Københavnsområdet og i Nord- og Sydsjælland, på begyndervenlige surfspots.
Dvs. Sydvestpynten, Sylten, Lynæs, Landerslev, Nivå, Farø og lign.

Vi er relativt mobile og har løbende instruktører i andre dele af landet.
Derudover har vi eksklusive aftaler med andre Kitesurf-skoler rundt om i Danmark, som vi ved leverer et produkt og en undervisning, der er lige så god som vores.
Hvor og hvornår møder jeg op?
Du melder nogle mulige tidspunkter ind til os, som vi koordinerer i vores kursus-booking.
Derfra får du besked om tid og sted nogle dage før dit planlagte kursus, og seneste dagen før en endelig bekræftelse på hvor du skal stå klar og bliver mødt af vores instruktør.
Skal jeg gøre noget inden mit kursus? – kan jeg forberede mig?
Nix, intet er påkrævet… Du kan dukke op med åbent sind og lyst til at prøve noget nyt.

MEN, du kan have fordel af at have kigget på diverse begynder-videoer fra f.eks. Youtube, så du ved hvad det drejer sig om.
Desuden kan du have rigtigt meget glæde af at have fløjet med en øve-/trainerdrage inden dit kursus. Det giver dig en god forståelse for drageflyvning og vindens kraft, og hjælper dig når du skal op og sejle – kontakt os evt. for at lån/leje eller køb af én. 
Hvad skal jeg medbringe på kurset?
Badetøj, håndklæde, evt. en trøje/jakke at have over våddragten i pauser. Lidt mad og drikke afhængigt at kursets længde kan også være en god idé.

Ellers har vi alt nødvendigt udstyr og sikkerhedsudstyr.

Kontakt os gerne om størrelser, hvis du selv har udstyr, eller hvis du er i tvivl om du kan bruge noget udstyr du har i forvejen, og gerne vil bruge selv.
Hvad lærer jeg på kurset?
Alt det der er nødvendigt… Det er vigtigt for os at du har en god oplevelse naturligvis, men MEST at du bliver fortrolig med udstyret og selvhjulpen, så du kan fortsætte på egen hånd – se mere her i vores kursus-beskrivelser.
Kommer jeg til at sejle på én dag?
Måske… Nogle personer lærer det på få timer og skal kun bruge få forsøg på at kunne sejle de første meter. Hos andre kræver det mere træning og lidt mere ihærdighed.

Oftest er vores kursister selvhjulpne efter en dag, og kan herefter fint gå ud med en makker og træne med boardet selv, indtil de kan sejle.

Om du sejler på én dag, afhænger meget af din evne til at lære at flyve og håndtere kræfterne fra dragen, og om du har noget erfaring fra anden vand- eller boardsport, såsom wakeboard, snowboard, skateboard.
Hvordan forholder det sig med forsikring og ansvar i tilfælde af uheld?
Vær opmærksom på de forsikrings-tekniske forhold, når du dyrker en sport som Kitesurfing. Din private ulykkesforsikring, hvis du har en sådan, kan dække skader som følge af uheld, der kan opstå når du dyrker Kitesurfing – men det er ikke alle forsikringer der gør det...

Alle instruktører og kursister hos Learn2Kitesurf er forsikrede i tilfælde af uheld, når vi underviser.
Er Kitesurfing dyrt, og hvad koster udstyr, når jeg selv vil i gang efter endt kursus?
Kitesurfing er en udstyrssport, uden udstyr ingen sport…

For at komme i gang, skal du som minimum have en kite med bar, et board og en trapetz. Dertil kommer beklædning som våddragt, og derudover div. Sikkerhedsudstyr.

Afhængigt af hvad for noget udstyr du vælger, så er du typisk i gang for et sted imellem 5.000,- og 10.000,-.
Hvad skal jeg købe af udstyr, nyt eller brugt? Og hvilken type og størrelse kite er bedst til en begynder?
Dette er spørgsmål der afhænger meget af dine ambitioner inden for kitesurfing, økonomi, dine evner med drage og board – og som ikke kan besvares bare sådan…

Tag snakken med din instruktør før, under og/eller efter kurset, hvor du løbende er blevet klogere på hvad det hele er for noget, og hvad du gerne vil.

Typisk vil du nok købe én og din største kite først… Gå efter noget udstyr du er tryg ved, og hvor sikkerhedssystemet virker nemt for dig, så er du et skridt på vejen… Enhver kite vil få dig op og sejle,  nogle gør det bare nemmere og hurtigere end andre.
Hvilket board er bedst til begyndere og hvor langt skal det være?
Samme svar som med kiten, tag snakken med din instruktør.

Men som udgangspunkt skal du ikke købe et board der er alt for småt – hvilket afhænger af den højde og vægt.

Grundlæggende er et langt, men især bredt board nemmere at starte på, da det planer tidligere og du derfor kommer nemmere op og sejle.

Powered By

 

DS Certificeret Kiteskole                   

Pwd by Coupons for Hostgator